Nyugat-Európában már az 1960-as évektől, Magyarországon pedig az 1990-es évektől alkalmazzák a cégek a munkaerő – kölcsönzési szolgáltatást. Felgyorsult világunk váltotta ki a munkaerő-kölcsönzés létrejöttét, miután semmilyen terméket és semmilyen szolgáltatást időben nem egyenletes mennyiségben veszünk igénybe. Gondoljunk a szálloda ipar nyári-téli szezonjára, az üdítő italok nyári szezonjára vagy ezzel ellentétesen az édesség fogyasztás téli szezonjára, de ugyancsak ismert, hogy az autó ipari gyártók is egy hónapos ciklusokat terveznek. Ezekből következik, hogy az emberi erőforrásnak is követnie kell ezeket a csökkenő-növekvő tendenciákat. A munkaerő-kölcsönzés, mint szolgáltatás az elmúlt évtizedekben Európa sok országában töretlenül fejlődött, hiszen az „információs társadalmunkban” olyan naprakész információkkal bírt, amivel elősegítette – az emberi erőforrás – a gazdaság serkentését.

 

A munkaerő-kölcsönzés azt jelenti, hogy a nálunk alkalmazásban álló munkavállalót átengedjük a kölcsönvevőnek munkavégzésre, úgy hogy a munkáltatói jogokat és kötelezettségeket megosztva gyakoroljuk. A szellemi és a fizikai munkaerő-kölcsönzésnek sok előnye van a megfelelő munkatárs megtalálásában (első fázis) és alkalmazásában (második fázis). A munkaerőt kölcsönvevő cég szempontjából mind két fázisban nagyon jelentős az infrastruktúra-, az emberi erőforrás-, valamint a munkaidő költségeinek anyagi megtakarítása, mert mi végezzük:

 

1) Az első fázisban:

– a teljes körű toborzást;

– a jelentkezők több körös szűrését;

– a kiválasztást addig, hogy partnercégeinknek csak potenciális jelöltekkel kelljen foglalkoznia

– a kiválasztott jelöltek üzemorvosi vizsgálatát;

– a munkaruha beszerzését;

– munkaügyi feladatok teljes körű ellátását: szerződéskötést, beléptetést, NAV-hoz

 

2) A második fázisban:

– a bérszámfejtést;

– a társadalombiztosítási ügyintézést;

– a bérek, adó és járulékok fizetését;

– a béren kívüli juttatások, illetve a kafetéria rendszer bonyolítását;

– a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását;

– a fluktuáció kezelését;

– a munkaviszony megszüntetését;

Ennek köszönhetően ügyfeleink számára a bérköltségek áttekinthetőbbé és tervezhetőbbé

válnak, továbbá a munkaerőigény szinte teljes egészében a megrendeléshez illetve a termeléshez – pontosabban annak ingadozásához – igazítható. Végezetül nagy előnye a munkaerő-kölcsönzésnek, hogy a kölcsönvevő cég elkötelezés nélkül tesztelheti a munkavállaló képességeit, szakmai rátermettségét egy – egy munkakörben.

 

Munkaerő – kölcsönzés a Humilitas Kft. – vel: A legfontosabb számunkra, hogy mind a partnercégeink, mind a munkavállalóink egyaránt érezzék, hogy szolgáltatást nyújtunk irányukba; többet jelentenek számunkra, mint számok, nevek, önéletrajzok. Minden esetben az anyagi megbecsülés fölé helyezzük az ügyfeleinktől – partnercégeinktől és munkavállalóinktól – kapott erkölcsi megbecsülést. Mindezeknek és hatékony szaktudásunknak köszönhetően a Humilitas Kft. és az Iskolaszövetkezet az összes partnercégnél elérte a kiemelt partneri pozíciót.